F.BERARDI_telestreets

BERARDI, FRANCO; Dictadura mediática y activismo mediático en Italia, 2004.

En aquest text, Berardi ens situa les telestreets italianes com una pràctica activista que actua de manera eficaç contra la dictadura mediàtica, plantejant, a partir d’un ús de la tecnologia en xarxa, espais d’intercanvi i producció col·lectiva.

resum:

En Un context polític en que les condicions essencials de la democràcia, com ara el dret a comunicació, han estat suprimides, sorgeixen i proliferen les telestreets. Pràctiques activistes de subvertising que lluiten contra la dictadura dels mass media.

Al llarg del text, Franco Berardi manifesta i argumenta la necessitat d’un tipus d’activisme mediàtic que vagi més enllà de la contrainformació. Entenent que la contrainformació  s’enuncia en format d’oposició al discursos dels mass media, però que reprodueix els mateixos models que critica.
Per tant, Berardi recalca la necessitat de posar en pràctica estratègies de interferència dels discursos mediàtics, que desarticulin la lògica pròpia del discurs hegemònic. Així com també considera necessària una autoorganització política en el context activista, que qüestioni i repensi els processos de producció distribució i consum de discursos audiovisuals.

És en aquest tipus de tasca on situa la pràctica de les telestreets italianes. Considerant que aquestes no pretenen crear una televisió millor a l’existent, sinó  més aviat dissoldre el dispositiu televisiu  en si , per difondre un comportament comunicatiu que utilitza la tecnologia de xarxa per generar intercanvi i producció col·lectiva.

Anuncis  Deixa un comentari

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

  Google+ photo

  Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

  S'està connectant a %s


 • El Tallerín: Un taller d'eines bàsiques per poder realitzar un streaming senzill en el context d'EXIT (centre social 2.0 situat al Raval). Aquest taller, no només és presenta com una breu aproximació tècnica a la pràctica d'emissió de vídeo en directe per Internet, ús de plataformes digitals, introducció de nocions de gravació i edició, sinó que també pretén ser un espai per replantejar les formes de producció audiovisual en col·lectius socials ( formats de representació , formes d'organització col·lectiva, possibilitats del directe per internet com a espai d'articulació política.)
 • Afegeix el teu e-mail si vols inscriure't al tallerín o si vols rebre més informació.

  Join 1 other follower

 • extra

%d bloggers like this: